Contrasenyes segures?

Des de teclat.net sempre us demanem que utilitzeu contrasenyes segures, que siguin difícils de desxifrar, vaja. A vegades ens feu cas i altres no gaire.

 

Contrasenyes segures

Quan us facilitem una mentres estem xerrant per telèfon en una consulta, deveu pensar que és una llauna anotar-la o escriure-la, per exemple si cal configurar el vostre correu o l’accés al vostre web.

 

Avui us proposem que visiteu aquesta curiosa iniciativa de l’empresa de seguretat Kaspersky, en aquesta pàgina podeu saber que trigaria un pirata informàtic en desxifrar una contrasenya semblant a la vostra i com de feixuc seria amb diferents tipus d’equips. En fer el joc no utilitzeu la vostra contrasenya exacta, només una de semblant.

 

Penseu hem fet la prova amb les contrasenyes que a teclat utilitzem i ens dona més de 10000 segles amb qualsevol ordinador i 2643 segles amb el potent Tianhe-2 Supercomputer

 

Link on diu visiteu aquesta curiosa iniciativa i també al final del text amb el logito que apareix de check

 

http://blog.kaspersky.es/password-check/

Microsoft admet un problema molt greu a Internet Explorer

Microsoft ha admès que hi ha un problema de seguretat en el navegador Internet Explorer molt greu que afecta totes les versions del programa i pel moment encara no hi ha solució.

internet-explorer

El problema va ser descobert per una companyia de seguretat nord-americana, FireEye. “És una campanya d’atac dirigida aparentment contra les empreses amb seu a Estats Units, lligades amb la defensa i el sector financer”, va comunicar el portaveu de FireEye, Victor De Souza.

Microsoft ha explicat que la vulnerabilitat permetria als atacants prendre el control complet del sistema afectar, i ha continuació, esborrar dades, instal·lar programes maliciosos o accedir a les dades de l’usuari. Afecta totes les versions d’Explorer des de la 6a fins a l’11a (més o menys els últims 13 anys) i ja podria haver estat explotat per delinqüents informàtics per agafar el control ordinadors aliens a través del ‘plugin’ de Flash.

El problema és especialment sensible per als usuaris de Windows XP, perquè Microsoft ha deixat de donar-los suport. A més, l’Explorer és una part molt important d’aquest sistema operatiu, amb què va ser llançada la versió 6 del navegador, el 2001. Com el sistema operatiu Windows XP continua en funcionament, l’expansió de l’error és molt més gran. Les empreses de seguretat estimen que entre el 15% I EL 25% dels ordinadors del mon encara fan servir Windows XP.

Per intentar pal·liar els efectes, les solucions van des de canviar de navegador fins a configurar el programa al seu nivell més alt. L’Institut Nacional de Tecnologies de la Comunicació (Inteco) també aconsella “utilitzar EMET (Enhanced Mitigation Experience Toolkit 4.1), desactivar el ‘plugin‘ de Flash per a internet Explorer, desregistrar la llibreria VGX.DLL i activar el mode EPM (Enhanced Protection Mode) en IE11 en les opcions d’Internet del navegador.

 

Estan segurs els caixers amb la mort de windows xp?

S’estima que aquesta versió del sistema operatiu de Microsoft es troba instal·lada en el 95% de les màquines. Bancs i administracions seguiran pagant per perllongar el servei tècnic encara que els experts recomanen la seva actualització.

Muerte_windowsXP

Microsoft ha deixat de prestar servei tècnic des d’aquest dimarts al sistema operatiu Windows XP, tretze anys després que es llancés. Encara que aquest fet suposa que aquesta versió no incorporarà noves actualitzacions, el programari no deixarà de funcionar en el 30% dels ordinadors espanyols que encara ho tenen instal·lat ni en el 95% dels caixers automàtics que ho utilitzen per gestionar milers de transaccions de diners diàriament.

Per evitar mals majors, els experts recomanen migrar a un sistema operatiu més actual, com Windows 7 o Windows 8, almenys en ús domèstic, que podran seguir protegint els seus ordinadors en mantenir la pàgina Security Essentials, un sistema de protecció bàsic gratuït durant un any.

Holanda o Regne Unit han arribat a sengles acords amb l’empresa de Redmond per estendre l’atenció en aquests països. La relació del gegant del programari amb les empreses és diferent i es garanteix la total protecció per perllongar el suport tècnic, precisament en administracions i entitats bancàries, que seguiran sol·licitant els serveis a Microsoft per mantenir les màquines que encara executen Windows XP mentre s’inicia el procés d’actualització a un nou sistema operatiu com en el cas de La Caixa, que té previst desenvolupar un projecte per adaptar a tots els seus caixers Windows 7.

No obstant això, el rumor sobre la possibilitat d’accedir de forma fraudulenta a caixers que executen aquesta versió corre com la pólvora. Un grup de ciberdelicuentes va anunciar recentment que ha trobat un mètode per robar diners de caixers automàtics enviant SMS perquè la màquina lliuri els bitllets, segons la signatura de seguretat Symantec.

Aquesta pràctica aprofita una vulnerabilitat de Windows XP. L’atac es construeix amb Ploutus, un «malware» fet a Mèxic. Per carregar-ho en un caixer és necessari accedir a la unitat CD-ROM del mateix o a un port USB, pel que els delinqüents retiren les tapes metàl·liques per arribar fins a l’ordinador.

Altres signatures en seguretat asseguren que el risc de robatori «és evident» però donat el tipus de xarxa independent i als quals es connecten els caixers els fa molt segurs davant aquest tipus de casos. «Que el 95% tinguin XP és un risc evident. Existeixen amenaces per a XP? Lògicament. Hi ha una vulnerabilitat en els caixers? És possible, però és difícil explotar-ho i implica d’uns coneixements elevats perquè caldria accedir als ports USB dels caixers», assenyala al diari ABC Emilio Castellote, Director de Canal de l’empresa de seguretat Panda Security.

En aquesta mateixa línia coincideix Pedro García Villacañas, director tècnic de Kaspersky Lab. Sobre què succeeix amb els caixers automàtics que utilitzen encara XP, aquest expert en seguretat assegura que la vulnerabilitat d’aquests caixers igual que qualsevol equip amb Windows XP és major. «No creiem que anem a experimentar un Armagedón però no hi ha dubte que qualsevol persona que executi XP després de la data de finalització de suport s’enfrontarà a un grau de risc major».

Apple actualitza iWork

Apple ha anunciat l’actualització de iWork, el paquet de programes de treball que inclou el processador de textos Pages, el full de càlcul Numbers, i les presentacions de Keynote.

Les actualitzacions redunden en una major compatibilitat amb els documents Office de Microsoft, que la passada setmana va anunciar la seva venda per als aparells iOS d’Apple. Entre les novetats es troba el permís per veure un document sense que hi hagi la possibilitat d’editar-ho i una exportació de documents a Office més senzills.

L’aplicació Keynote -similar al PowerPoint de Office– afegeix el control remot des de diferents aparells i les cerques de documents entre tots els programes de iWork.

El lot de treball d’Apple competeix amb Office de Microsoft i Drive de Google

iworkweb

 

Facebook tanca el seu servei de correu electrònic

Facebook-fi-mailFacebook ha informat de forma discreta la fi del seu servei de correus electrònics usuarios@facebook.com, una aposta que va llançar al 2010 i que quatre anys després l’empresa ha reconegut implícitament que ha estat un fracàs.

 

Mark Zuckerberg, fundador de la companyia, va presentar el servei de correus electrònics al novembre de 2010, després de moltes especulacions sobre un projecte de la xarxa social per competir amb Gmail, Hotmail i Yahoo. Just un any abans naixia a Silicon Valley l’empresa de missatges WhatsApp per la qual Facebook acaba de pagar 19.000 milions de dòlars.

 

Però el servei no ha tingut l’acceptació esperada, i Facebook ho reconeix així en un post al seu bloc oficial: “que un missatge d’un amic es rebi entre una factura del banc i un rebut, sembla equivocat”.

 

Possiblement el servei no ha funcionat perquè la interfície d’usuari tampoc era ni atractiva ni intuïtiva. A més, sempre es va concedir prioritat als propis missatges enviats dins de la plataforma, i això malgrat que Facebook va obligar tots els usuaris a tenir una cuenta@facebook.com fa dos anys (molts d’ells ni tan sols ho sabien).

 

Un altre dels errors del servei de correu era que no permetia enviar en còpia a altres usuaris (ni còpia oculta) i tampoc permetia posar una frase d’encapçalament al correu, per saber de què va abans d’obrir-lo.

 

A partir d’ara els correus que s’enviïn a les direcciones@facebook.com dels usuaris d’aquesta plataforma seran reconduïts a la bústia dels seus “mails” personals, sempre que hagi estat activada l’opció de reenviament automàtic, associada als correus@facebook.com.

 

“En realitat, el servei de correu de Facebook ha causat més problemes que beneficis a la xarxa social”, han assenyalat des de la pròpia companyia.

 

logo de teclat.net signatura del blog

 

 

Facebook compra Whatsapp

Probablement a hores d’ara ja us hareu assabentat de la compra de whatsapp per part de facebook. L’import de l’operació estaria xifrat en uns 14.000 millions d’euros. Whatsapp mou actualment les comunicacions dels seus més de 450 millions d’usuaris.

Així que des de teclat.net només ens queda desitjar que segueixi com ara, una aplicació imprescindible i de fàcil us que uneix a families, amics i coneguts, tal vegada gaire bé de franc. Mantenint el millor que hem conegut de whatsapp on cal destacar la seva llibertat i sense incorporar els vicis de facebook, per exemple les seves restriccions.

A veure si penseu una mica en idees pràctiques i la propera app la dissenyeu vosaltres mateixos.

Facebook compra Whatsapp

Construeix amb Chrome, joc online de Google i Lego

lego-building-virtual-in-chromeSi ets amant de Lego… estàs d’enhorabona!

Lego i Google acaben de desenvolupar un joc virtual anomenat Build with Chrome – “Construeix amb Chrome” -, que permet crear qualsevol tipus d’objecte a partir dels 8 bilions de peces disponibles. La xifra converteix aquest projecte en el “set més gran de Lego mai vist”, segons comenten els impulsors.

Build with Chrome és una plataforma online per fer construccions virtuals amb els famosos maons de colors.

L’escenari són els mapes de Google i és possible personalitzar la forma i color de les peces.

La integració amb Google Maps permet que els usuaris col·laborin per construir un planeta Lego precís amb construccions a tot el món.

A més, es pot fer ‘login’ amb Google+ dins de l’aplicació per mostrar les creacions dels usuaris o marcar els treballs d’altres com a favorits.

El funcionament és molt senzill, i amb només un parell de moviments de ratolí es pot triar la forma de la peça que es vulgui, seleccionar el color i girar per col·locar-la de la manera més convenient. L’experiència és encara més interessant en dispositius amb pantalla tàctil.

build_01Per jugar-hi tan sols cal tenir un compte gratuït de Google i instal·lar l’última versió de Chrome a l’ordinador.

http://www.buildwithchrome.com

 

logo de teclat.net signatura del blog

 

 

Fem plegats una internet millor

Cada cada segon dimarts de febrer, se celebra el Dia Internacional de la Internet segura, amb l’objectiu de promoure a tot el món un ús més responsable i segur de les tecnologies, amb especial atenció per als internautes més joves. ‘Fem plegats una internet millor’ és l’eslògan escollit enguany per a un esdeveniment en què participaran 70 països amb l’objectiu tant de mostrar els perills de la Xarxa com frenar la bretxa digital a tot el món .

Les grans companyies de seguretat se sumen a aquesta iniciativa advertint dels riscos i amenaces que hi ha a Internet per a una bona part dels 2.400 milions d’internautes, amb perills potencials i malware augmentant en les xarxes socials i a les plataformes mòbils.

Dia-internet-segura

RECOMANACIONS PER A UNA INTERNET SEGURA

 • Fer servir un programa antivirus: La solució de seguretat s’ha convertit en un element indispensable en qualsevol ordinador. Assegurar-se que, a més de la protecció antimalware, inclogui tallafocs, protecció de la navegació web i protecció de la banca online.
 • Tancar les bretxes de seguretat: Assegurar-se que el sistema operatiu, el navegador, apps i resta de programes estan sempre actualitzats. Moltes amenaces utilitzen les bretxes de seguretat dels programes no actualitzats per infectar ordinadors i smartphones.
 • Tenir cura dels nens a Internet: Els pares han d’ensenyar als seus fills a navegar per Internet. El control parental, inclòs en les solucions antivirus, ajuda en aquesta tasca i bloqueja l’accés a pàgines amb continguts explícits sobre droga, violència, sexe o similars .
 • Spam, directe a la paperera: No obrir els arxius adjunts ni fer clic als enllaços continguts en el correu spam. El correu brossa, directe a la paperera .
 • Contrasenyes segures: Utilitzar una contrasenya diferent per al compte de correu electrònic, els perfils socials o qualsevol altre servei web. Perquè la contrasenya sigui segura ha de combinar majúscules i minúscules, números i caràcters especials.
 • Fer còpies de seguretat: Desa per duplicat tot allò que no es vulgui perdre: fotos familiars, música, vídeos o documents personals. Un programa maliciós que causa algun dany important a l’ordinador ens ho farà perdre tot. Les solucions de seguretat més completes inclouen funcions per a programar back-ups periòdics.
 • En smartphones descarregar només apps de confiança i revisar els permisos associats. Activar connexions sense fils Bluetooth o GPS només quan sigui necessari.
 • A les xarxes socials acceptar només aquelles peticions d’amistat que procedeixin de persones que coneguem fora de la Xarxa.
 • Atenció als enllaços escurçats perquè poden conduir a llocs maliciosos.
 • Tenir cura de la privacitat i pensar dues vegades abans de publicar informació personal.

 

logo de teclat.net signatura del blog

 

 

Smishing

smishingL’smishing és una variant del phishing que per mitjà d’un SMS intenta fer-te caure en una estafa.

L’smishing consisteix en l’enviament de falsos missatges de text que aparenten ser d’entitats fiables, on cada missatge incorpora alguna metodologia d’engany per tal d’obtenir les dades dels usuaris , en general relacionats a una entitat bancària. Els usuaris reben un missatge SMS (Servei de missatges curts ) informant sobre una suposada subscripció, o quelcom semblant, i es demana que confirmi el missatge per poder-la validar.

 

Els objectius principals acostumen a ser:

 •  Subscriure’t a un servei SMS Premium.
 •  Obtenir les teves dades bancàries.
 •  Visitar una web fraudulenta.

 

L’Smishing utilitza diferents tàctiques d’enginyeria social perquè caiguis en la seva trampa. Darrerament, un dels més utilitzats ha estat el que feia veure que tenies problemes amb el Whatsapp: el remitent era un número de tarifació especial, pel que si contestaves, el que estaves fent en realitat era subscriure’t a un servei Premium d’SMS pel qual podies pagar fins a 1,2 € + IVA per cada SMS que rebut.

Facua-Consumidors en Acció ha denunciat l’empresa Iebolina Tradicional per haver enviat aquest SMS a nombrosos usuaris des del número 25568 i aconsella als usuaris que hagin contestat el missatge que exigeixin a la seva companyia de mòbil que no els carregui el seu cost i presentin denúncia davant l’Oficina d’Atenció a l’Usuari de Telecomunicacions del Ministeri d’Indústria i l’autoritat de consum de la seva comunitat autònoma.

 

Els estafadors s’aprofiten del desconeixement de molts usuaris d’aquest tipus de serveis. Moltes persones, especialment les de més edat, pensen que estan en l’obligació de contestar als missatges i trucades perdudes que reben, de manera que es conveerteixen en objectiu fàcil d’aquest tipus de campanyes.

El mateix passa amb els nens. Normalment no reben formació suficient sobre l’ús del mòbil, pel que són prou ingenus per creure que els ha tocat un premi i seguir les instruccions que reben.

 

Com, de tota manera, tots podem caure en un moment donat en una d’aquestes estafes, aqui teniu uns consells.

 • En cas de frau: denúncia. Si no informes a la Policia ells no podran actuar.
 • Demana al teu operador que et desactivi els SMS Premium.
 • No accedeixis a cap web que t’arribi a través d’un SMS no sol·licitat.
 • Mai contestar un SMS o trucada perduda d’un nombre que no es coneix. Especialment si aquest és de 5 o 6 xifres.
 • Vigila el teu consum.
 • Estigues informat sobre les últimes tècniques i estafes que es cometen. 

 

logo de teclat.net signatura del blog

 

 

i tu… també fas selfie???

No saps el què és un selfie? Darrerament, tothom parla d’ells. Són les fotografies que es fa un mateix per, generalment, pujar-les a Internet i compartir-les a les xarxes socials. N’hi ha de tots tipus, però les que més abunden són aquelles en què posen morrets o cara d’ànec, per sortir millor. Suposadament. N’hi ha que fins i tot estan tan obsessionats que els seus perfils socials esdevenen una successió de fotos sobre si mateixos. Segur que coneixes més d’un amic que ho fa.

 

El 2013 va ser l’any selfie. Aquest terme es va afegir al Diccionari Anglès d’Oxford i es va considerar la seva “paraula de l’any”! La majoria de la gent pensa que el selfie es va inventar fa poc temps, al fer-se popular Instagram, però en realitat ha tingut una llarga i fructífera història. Penseu en els autoretrats de Van Gogh, les primeres Polaroids

 

Ara les selfies han revolucionat el nou món digital, tothom obsessionat amb la fotografia, s’han inventat un munt de noves selfies, la selfie dormir, musculós home selfie, selfie sense maquillatge, la selfie aliments, i molt més. Per els comercials, la popularitat de la selfie indica que el consumidor d’avui s’està movent més i més cap a les imatges com una forma primària d’expressió personal. Plataformes com Instagram, Facebook, Twitter, fins i tot, s’estan convertint en els millors canals de difusió, en els quals la gent està consumint i compartint visual, i un contingut molt personalitzat. Observant l’extrema popularitat dels selfies per compartir fotos com un mètode de comunicació preferit, els comercials poden aprendre molt sobre com connectar amb els consumidors en un nivell més profund, més emocional.

 

La següent infografia tracta dels addictes als selfies, els diferents tipus que hi ha … i la seva evolució en el temps.

 

Evolution-Selfie

 

logo de teclat.net signatura del blog