Skip to Content

Monthly Archives: juny 2013

1 de cada 3 PC a Espanya conté malware molt perillós

Virus informàticUn nou informe al voltant de seguretat informàtica a Espanyamostra la manca de protecció dels usuaris espanyols davant les amenaces en forma de malware que es propaguen per la xarxa. Encara que 9 de cada 10 ordinadors tenen virus1 de cada 3 equips contenen malware d’alt risc.

El malware continua propagant-se entre els internautes espanyols i la meitat d’ells no son conscients de tenir infectat el seu ordinador. Així es dedueix del “Informe anual 2011 sobre la seguretat de la informació i la e-confiança de les llars espanyoles” publicat per l’Institut Nacional de Tecnologies de la Comunicació (INTECO). Per l’estudi s’han entrevistat a més de 7.300 usuaris i més de 14.200 auditories online remotes.

Seguridad informática

Els resultats mostren que la majoria dels usuaris compta amb un sistema antivirus en el seu equip, en concret, un 91,6%. Encara que, això no evita que 1 de cada 3 equips tinguin malware considerat “d’alt risc”INTECO afirma que part del problema es produeix perquè molts usuaris no es prenen en ferm els riscos de seguretat existents a la xarxa. Casi un terç dels usuaris admeten realitzar de forma conscient el que es considera pràctiques de risc al connectar-se a Internet, al descarregar-se arxius sospitosos i obrint pàgines o enllaços no segurs.

Internet es converteix en la principal font de propagació de software maliciós. Del enquestats, el 68%afirma que ha rebut correus no desitjats, un 20% haver tingut problemes relacionats amb virus informàtics i un 8% ha vist suplantada la seva identitat en la xarxa. El 36,9% dels ordinadors infectats compta amb malware del tipus troyano, però destaca l’ampli número d’usuaris que tenen el seu ordinador infectat sense ser conscients. Fins i tot sabent que compta amb una infecció al seu equip, 4 de cada 10 usuaris no modifica els seus hàbits d’us del equip.

virus informático

Com veiem, el percentatge d’usuaris que reacciona al ser conscient de que el seu PC està infectat es mínim. El 8,6% dels infectats deixen d’utilitzar xarxes P2P al considerar que s’infecten per aquesta via. Un 6,8% decideix deixar d’utilitzar software no autoritzar, mentre que al voltant del 5% deixen d’utilitzar serveis de comerç electrònic i banca online, un percentatge molt reduït y que evidencia les pràctiques d’alt risc de la gran majoria dels usuaris ja que el malware podria fer-se amb dades personals molt comprometedores.

Terabox: el servei d’emmagatzematge en el núvol de Movistar

MovistarSegur que els nostres seguidors recordaran molt bé l’article en el que parlàvem de Dropbox. Doncs bé, avui us proposem un servei similar que ofereix Movistar pels seus abonats. La companyia posa a disposició dels seus usuaris de banda ampla 100GB de forma totalment gratuïta amb accés remot, es a dir, podrem accedir als nostres arxius des de qualsevol dispositiu amb connexió a Internet.

El sistema Terabox es obert, per tant, els abonats de l’operador podran intercanviar fitxers amb altres usuaris que no siguin clients de Movistar. A més amés existeix la possibilitat de contractar major capacitat: 200GB500GB o 1TB per 1’5€3€ o 5€ al mes més IVA respectivament.

El servei Terabox es accessible des de qualsevol navegador i també des de dispositius mòbils amb sistema operatiu iOS i Android. Compta amb una eina d’accés directe des del escriptori, que permet “arrossegar i deixar anar” els arxius i carpetes de forma molt intuïtiva. També compta amb un software quesincronitza de forma automàtica les carpetes, especialment útil per realitzar còpies de seguretat de forma periòdica.

Movistar terabox

Cal destacar que aquest servei està disponible per tots els usuaris de Movistar amb connexió a Internet a partir de 1Mb, per tant, tots els clients es poden beneficiar, no només aquells que disposin de connexions més avançades com ara VDSL o fibra òptica (FTTH).

Chrome supera al Maig a Internet Explorer a nivell mundial

Google Chrome vs Internet ExplorerDurant el passat mes de Maig, el navegador web de la companyia GoogleChrome, va aconseguir el 32,43%del mercat global. Tot i això, es tracta d’una diferència mínima amb el líder fins al moment, Internet Explorerde Microsoft, que va obtenir un 32,12% de quota. Darrera d’aquests dos navegadors trobem Firefoxamb el 25,55%.

La companyia d’anàlisi web StatCounter, encarregada de fer l’estudi, assegura que Chrome va superar aInternet Explorer durant un dia sencer ja en el mes deMarç i la fita de la setmana es va donar a conèixer el dia 21 de Maig. La qual cosa fa pensar en el queStatCounter anomena com “batalla campal” entre ChromeInternet Explorer i Firefox.

El director general de StatCounterAodhan Cullen, concretava el assumpte dient: “la guerra de navegadors torna amb una venjança. Aquesta vegada n’hi han tres competidors principals que lluiten per la primera posició, encara que el guanyador real es l’usuari final, que compta amb majors opcions e innovacions com resultat d’aquest augment de la competència“.

Els navegadors es troben, per tant, amb la necessitat de ser més competitius, motiu pel que es troben que han de desenvolupar noves eines en els seus llançaments. Es el cas de Internet Explorer y la seva versió IE9 que, pel moment, està obtenint bons resultats.

Chrome supera Internet Explorer

Tot i que el domini de Chrome es a nivell mundial, n’hi han usuaris de certs països que continuen utilitzant el navegador de Microsoft, com per exemple als Estats Units. Mentre que els internautes espanyolss’estimen més el navegador de Google, a Estats Units continua dominant el mercat Internet Explorer.

La grandària de la mostra d’aquest estudi es de 15.000 milions de visites mensuals enregistrades en més de tres milions de pàgines web. La metodologia s’ha centrat en les estadístiques en las visites a pàgines (no en visitant únics) per calcular de forma precisa el us dels navegadors. Per això tenen en compte la freqüència amb que son utilitzats els navegadors i observen el us multi navegador dels usuaris.

A més, la companyia d’anàlisi web ha volgut aclarir les informacions al voltant d’un error en la seva mesura del mes passat. La setmana passada es va desmentir la idea de que Chrome hagués superat aInternet Explorer afirmant que StatCounter havia rectificat aquestes dades (d’abril de 2011 a abril de 2012), col·locant de nou a Internet Explorer en primer lloc.

No obstant, StatCounter, al·lega en un comunicat de premsa que “s’han confós les estadístiques per setmanes (on Chrome havia superat a Internet Explorer) i les estadístiques per mesos (on fins Abril de 2012 Chrome no havia aconseguit superar a Internet Explorer) i això ha fet que s’extreguin conclusions incorrectes i es digui que hem modificat els nostres gràfics. Cap gràfic ha estat retirat o modificat“.