Skip to Content

Monthly Archives: juliol 2013

Neteja d’escriptori de Windows

Limpieza de escritorio

Alguna vegada us ha aparegut aquest missatge i al no saber que volia dir l’heu tancat sense més? No us preocupeu avui us explicarem que significa i que fer.

Com tots sabeu la majoria de programes que instal·lem ens crea accessos directes al escriptori per poder accedir de manera més fàcil i ràpida. El Windows té un sistema que detecta quan algunes icones del escriptori no s’han utilitzat mai o s’han utilitzat molt poc i cada 60 dies ens mostra aquest recordatori en pantalla per donar-nos la possibilitat de fer neteja del escriptori. Aquesta neteja no consisteix en eliminar-les, sino en agrupar-les totes en una carpeta a l’escriptori.

En cas de voler realitzar la neteja de l’escriptori, només hem de fer clic sobre el missatge que ens apareix. En cas de voler fer la neteja i no aparèixer el missatge, també podem accedir des de el menú Inicio-Panel de Control-Apariencia y temas-Pantalla, pestanya Escritorio, botó Personalizar escritorio… y a la part inferior de la nova finestra botó Limpiar escritorio ahora.

Un cop que accedim al assistent de neteja d’escriptori mitjançant qualsevol dels dos mètodes anteriors veurem aquesta finestra i només hem de fer clic al botó Siguiente.

Limpieza de escritorio

A la següent pantalla ens mostra un llistat de tots els accessos directes que tenim en el nostre escriptori i marcats a la casella de l’esquerra els que el Windows farà neteja perquè considera que no els hem utilitzat mai o molt poc. A l’esquerra de cada programa ens mostra la data de l’última vegada que vam accedir. Aquest llistat el podem personalitzar marcant o desmarcant els programes al nostre gust(recordeu que son els que estan marcats dels que es faran neteja) i en acabar fem clic en Siguiente

Limpieza de escritorio

La propera finestra que ens apareix ens indica que la neteja s’ha dut a terme i veureu com els accessos directes marcats han anat a parar a una carpeta nova a l’escriptori que ha creat el Windows que s’anomena “Accesos directos de escritorio no usados“, així que realment no els elimina sino que els agrupa tots en una carpeta.

A continuació us deixem amb un petit videotutorial on es veu tot el procès:

Els perills d’una contrasenya i encriptació WiFi poc segures

Robar WiFi

EEUU ha ocorregut un d’aquets fets de ciència-ficció que només poden passar en aquest país. Un grup de policiesSWAT de forces especials va envair un habitatge familiar des del que s’havien originat missatges amenaçadors a través d’Internet de forma anònima i fins i tot textos de com fabricar armes casolanes.

Aquests missatges va provocar als SWAT que directament van atacar l’habitatge amb granades especials dissenyades per desorientar als ocupants a base de flaixos de llum potents i forts sons (granades sòniques).

Aquesta era la teoria, perquè quan els SWAT van arribar a aquest habitatge d’Indiana el que es van trobar va ser la típica e innocent família que no sabia res sobre el que estava succeint. Una noia de 18 anys asseguda al sofà de casa seva veient la televisió i la porta d’entrada a casa oberta. Per a major ficada de pota, els SWAT van trucar a la televisió local per a que portessin les càmeres a filmar l’assaltament preparats amb casc i armilles antibales.

Després d’investigar, la policia va descobrir que aquesta família utilitzava una xarxa WiFi amb una clau de seguretat molt feble fàcilment desxifrable. Un veí adolescent va aprofitar aquesta vulnerabilitat de xarxa sense fils per utilitzar l’accés a Internet i fer de les seves. Òbviament, la policia va rastrejar la direcció IP des de la qual es van produir les amenaces i van donar amb l’habitatge de l’innocent i sorpresa família.

Segurament, una historia amb una moralitat per als que no li donen importància a tenir bé assegurada la seva xarxa WiFi de casa o lloc de treball.