Skip to Content

Monthly Archives: novembre 2013

Consideracions prèvies per a lloc web responsive

En primer lloc ampliarem tant com ens sigui possible la seguretat del servidor, prenent totes les mesures per a que no pugui accedir cap persona no autoritzada i blocant serveis que ho permetessin a usuaris avançats.

Donat que es tracta d’un lloc web amb gestor de continguts CMS joomla en funcionament i no volem deixar d’estar presents, farem tot el disseny, configuració i posta a punt en altre domini alternatiu sense presència als cercadors.

Trametem al client la url per que pugui veure el procés pas a pas i anirem recollint els seus comentaris i suggeriments. Només el client coneix aquesta url provisional.

No cal decidir la versió de joomla, ens adaptarem a la versió que estava instal·lada, en aquest cas la 1.5.23 i upgradarem posteriorment en el lloc de prova, per comprovar que l’actualització s’adapti correctament. També ens permetrà mitjançant l’actualització augmentar la seguretat del CMS.

Ampliem els límits del domini de prova per encabir tots els arxius, en aquest cas doblem la capacitat establerta prèviament.

Preparem una còpia de seguretat del lloc web original i operatiu, en uns 5 minuts la tenim feta. Ara la descarregarem al nostre terminal per pujar-la després al lloc web de proves. Com hi ha molt contingut de documentació científica en format pdf, la descàrrega pot trigar una mitja hora (depenent del contingut i de la connexió a internet) per a 570 Mb.

Per ftp pugem la còpia de seguretat en format .jpa i altres arxius necessaris per descomprimir-la. Ara la velocitat de pujada és inferior a la de baixada, així que haurem de ser pacients.

joomla backup teclat

Adaptar un lloc web per a mòbils i tablets (Responsive)

Tenim a teclat.net el projecte d’adaptar un lloc web ja en funcionament per a que sigui compatible i senzill d’utilitzar amb smartphonestablets i altres dispositius de noves tecnologies. Vist en iPads,iPhones, amb android, amb iOS d’apple, amb Windows 8 i en tots els navegadors, ha de presentar un bon aspecte. També caldrà fer l’entorn gràfic més atractiu i directe.

Els amics de la Clínica dental Padrós ens han confiat aquest encàrrec i esperem no decebre’ls.

Mitjançant aquest espai us explicarem totes les novetats i totes les reflexions. De moment  ens tornem Responsives ;-)

responsive web disseny teclat