L’antispam es el que es coneix com el mètode per prevenir el correu brossa.

Tant els usuaris finals com els administradors de sistemes de correu electrònic utilitzen diverses tècniques per evitar-lo. Algunes d’aquestes tècniques han estat incorporades en productes, serveis i software per alleugerar la càrrega que cau sobre usuaris i administradors. No existeix la fórmula perfecta per solucionar el problema del spam pel que entre les múltiples existents unes funcionen millor que altres.

L’usuari acostuma a ignorar el spam sense posar cap tipus de mitjà per evitar-lo, per la senzilla raó que desitja que li arribin tots els correus electrònics, ja siguin bons o dolents, d’aquesta manera té la seguretat que no perd (no se li bloqueja) cap correu del que acostuma a considerar bons. Tot i que si el programa antispam ens detecta un correu bo com a spam no el perdem, tenim la possibilitat de recuperar-lo i configurar-lo perquè la propera vegada ens arribi com correu bo.
Aquest fet de saber diferenciar entre els correus bons dels dolents es el fonament dels programes o sistemes antispam.

La detecció de spam basat en el contingut del missatge de correu electrònic, ja sigui mitjançant la detecció de paraules clau com “viagra” o per mitjans estadístics, es molt popular.

Les agrupacions més populars son les conegudes com llistes negres, que son llistes de direccions IP de spammers coneguts.